Min oslagbara fudge!
3 dl socker
3 dl grädde
1 dl sirap Kokas till 120 grader. (Måste vara exakt annars blir det mer som kola eller smular sig) Det tar 30-60 minuter beroende på vilken kastrull man använder.
När det är lagom varmt tar rör man i 2 msk honung och 50 g smör och kokar det i ytterligare 2 minuter.
Tag av från plattan och rör snabbt i 100 g finhackad marabou mjölkchoklad.
Häll upp på bakplåtspapper i en form som är ca 15*20 cm.
Skär i bitar när den svalnat.
3 dl grädde
1 dl sirap Kokas till 120 grader. (Måste vara exakt annars blir det mer som kola eller smular sig) Det tar 30-60 minuter beroende på vilken kastrull man använder.
När det är lagom varmt tar rör man i 2 msk honung och 50 g smör och kokar det i ytterligare 2 minuter.
Tag av från plattan och rör snabbt i 100 g finhackad marabou mjölkchoklad.
Häll upp på bakplåtspapper i en form som är ca 15*20 cm.
Skär i bitar när den svalnat.
Den är så ljuvligt god och ett måste till jul!
4 kommentarer:
Dregel varning!
Vad använder du för typ av termometer när du lagar sådant?
Hoppas ni får en riktigt skön 2:a advent,
Kram Malin
Hej Malin!
Jag använder en digital stektermometer. Hur smidigt som helst att bara sticka ned mätaren i den kokande smeten!
Kram
Det måste jag smaka på!
Krya på dig!
Kram Satu
Oj så gott det lät!
Måste nog prova!
Ha det bra!
Kram Liza
Skicka en kommentar