På bara några dagar så har det exploderat och allt börjar grönska! Björkarnas musöron har redan blivit till stora blad och i landet har rabarberna skjutit i höjden. Jag och K plockade in ett gäng och gjorde en kaka.
Den här gången blev det färska jordgubbar och rabarberpuré.
Pajliknande kaka med sylt.
100 g smör
1 dl socker
1/2 tsk hjorthornssalt
1 ägg
3-4 dl vetemjöl
Sylt och/eller bär.
Micra smöret mjukt men smält det inte.
Rör ihop med sockret.
Rör i hjorthornssalt och ägget.
Rör i mjölet och nyp ihop.
Spara lite deg till att göra rutmönster av.
Tryck ut resten av degen i en pajform. Lägg på sylt och/eller bär.
Rulla ut resten av degen och lägg i rutmönster på kakan.
Grädda i ca 20 minuter i 200 grader.
Servera med grädde.
--------
Rabarberpurén gör jag genom att skära rabarberna i små bitar, koka mjuka i lite vatten och sedan mixa.
På så sätt kan även stomiopererade äta rabarber!
Kram M
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar