När man vill vara lite extra gullig mot A kan man alltid baka en paj.
Det var jag idag...
Här en ljuvlig päronpaj från Kungsörnen.
Knäckig päronpaj
150 g smör eller margarin
2 dl vetemjöl
3 dl Havregryn
1½ dl strösocker
1 tsk bakpulver
Fyllning:
5–6 mogna päron
Kanel el ingefära
Gör så här:
Smält matfettet i en kastrull. Tillsätt de torra ingredienserna och värm under omrörning tills allt är blandat och sockret har smält. Skala, ta bort kärnhuset och skär päronen i klyftor. Lägg dem i en smord pajform. Strö över kanel eller ingefära och sist smuldegen. Grädda pajen mitt i ugnen i 200C i 25-30 minuter. Servera pajen med mycket vaniljsås.
. . . . .
Piggnat till och i morgon blir det jobb igen. Skönt!
Kram M
1 kommentar:
Ojojoj, det där låter som supermedicin ju.
Misstänker att det smakade underbart.
Hoppas du får en riktigt skön Onsdag, tillbaka på jobbet.
Kram Malin
Skicka en kommentar