Jag gillar genvägar, inte så att jag vill köpa färdig rödvinsås men att jag använder fond.
Min godaste rödvinssås innehåller både kantarell- och kalvfond.
Finns inget exakt recept utan allt duttas i på en höft men om du vill testa så är det det här jag har i.
En 1/3 gul lök
I morot i bitar
Smör
Olja
Salt
Svartpeppar
Timjan
Rödvin
ev. lite vitlök
Kalvfond
Kantarellfond
Vatten
Grädde. (ingen fjantig matlagningsgrädde utan vispgrädde)
Smält en rejäl klick äkta smör i en kastrull och häll i olja. (MKT fett men gott) Låt moroten och löken puttra i fettet så att smakerna frigörs. Bryn inte. Häll på lite vatten, fonderna, timjan och övriga kryddor.
Koka så länge du har tid med. Sila av och koka upp reduktionen. Håll i rejält med vin och koka i 10 minuter. Smaka av och häll i grädde. Krydda på om det blir för mesigt i smaken. Red av.
Kram
2 kommentarer:
Gott gott!
Ha en trevlig, frisk helg!
Kram Frida
Tack!
Skicka en kommentar