..........................Lämna gärna ett spår när du besöker mig, det gör mig så glad!............................



2011/07/13

Här kommer receptet på kakan jag berättade om i ett tidigare inlägg. Den smakar betydligt bättre än vad den ser ut! Tipsar om att INTE lägga på folie för då "skalas" ytan bort om folien nuddar kakan. Jag gjorde en variant med jordgubbar, hallon och blåbär.

Saras himmelska kaka       

(175 grader, ca 30 minuter)

Degen
3 dl mjöl
½ dl socker
½ tsk bakpulver
1 krm salt
150 g smör

Fyllning
I dl grädde
1 ägg
½ dl socker
1 msk potatismjöl
1 tsk vaniljsocker

1 l jordgubbar
(observera att om du använder frysta bär måste man hälla på potatismjöl på bären, annars blir kakan som en kletig röra. Berättade syrran som testade med frusna bär och inte tänkte på att mer potatismjöl då krävs.)

Sätt på ugnen.
Rör ihop alla ingredienserna till pajskalet. Det underlättar om smöret är rumsvarmt.
Tryck ut i en form.
Skiva jordgubbarna och lägg på pajskalet.
Vispa fyllningen med elvisp, den ska bli som lite lös marsansås. Häll smeten på gubbarna.
Grädda tills den blir gyllenbrun.

Servera med grädde.

1 kommentar:

ingalill sa...

Den var VÄLDIGT god! Tack! Vad bra att du la ut receptet! /kram