Om du liksom jag föredrar potatissallader med vinegrette och inte med en massa fett klet så kan detta bli en ny favorit! Jag älskar den och speciellt till grillad kyckling.
1 kg färskpotatis
1/4 purjolök (om man räknar allt det gröna, annars hälften av det vita)
1 knippe rödisor
1 paket salladsärtor
1/2 dl grovt hackad bladpersilja
1/2 dl neutral olja
1 msk vatten
1 msk vitvinsvinäger
1 tsk timjan
1/2 tsk salt
Peppar efter smak
Sätt ugnen på 200 grader. Skölj och skrubba potatisen, dela i lagom munsbitar och häll på olja och salt. Ugnsrosta i ca 45 minuter tills de blir mjuka och får en härligt brun yta.
Skölj ärtorna och koka i 3 minuter. Häll av och kyl med kallt vatten. Dela i mindre bitar.
Skölj sparrisen, dela i 3 cm långa bitar och koka till de blir mjuka, ca 4 minuter.
Skölj och dela rädisorna i mindre bitar.
Skölj persiljan och klipp grovt.
Rör ihop vinegretten, blanda ihop grönsakerna. Häll på vinegretten. Detta går utmärkt att förbereda.
När potatisen är färdig rör i den i salladen och ät direkt. Potatissalladen blir ljummen..
2 kommentarer:
det låter så gott - det vill jag testa i morgon!
Tack för din omtanke Malin - det värmer må du tro!
kram gisela
passar ju mig perfekt- som inte heller gillar de där kladdiga och feta potatissalladerna;) Kram Johanna
Skicka en kommentar