..........................Lämna gärna ett spår när du besöker mig, det gör mig så glad!............................2011/07/17

Vilodag

Jag blir inte mindre sjukskriven eller mindre trött för att det är semester och efter en intensiv period är jag sliten. I dag blir en lugn dag, några timmars förmiddagssömn har jag hunnit med och för övrigt ska jag inte göra något. Ligga och läsa, surfa och bara bry mig om mig själv. Det är som att jag klarar en kort period av att köra på som en "normalfrisk" men sedan kraschar jag och då säger kroppen nej. Då är det bara sömn som gäller, ögonlocken går knappt att hålla uppe.
Fast jag accepterar att det är så här, innan transplantationen var det så här hela tiden fast 10 gånger värre. Då fanns inga pigga dagar, eller de som jag upplevde som pigga då hade jag tyckt var bedrövliga nu.

Jag är glad över att jag nu har möjligheten att kunna jobba 75%, att jag de flesta helgdagar faktiskt orkar ta bilen och åka en timma bort för att hälsa på människor jag älskar. Att jag får följa min älskade Kajsas liv, att jag får läsa godnattsagor för henne och finnas för henne när hon behöver sin mamma.
Det finns inga självklarheter i livet så det gäller att njuta.

Nu ska jag börja läsa i en ny bok samtidigt som jag passar K i badet. Så lite annat än att "bara bry mig om mig själv" blir det! Fast när K är glad så mår jag bra.

Kram Malin

Och en extra kram till min leverkompis T som har fått blodförgiftning, jag tänker på dig och hoppas att det fixar till sig!

2 kommentarer:

Gisela Testmann sa...

Du har så rätt Malin - det finns inga garantier - så det gäller att njuta!
Jag vet så väl att det viktigaste är att ta vara på nuet - att leva här och nu o att glädjas över att finnas till.
Jag ska oxå bara vara i dag - göra det som faller mig in - kanske sätta mig o sy - eller leka med dockskåpet
Jag går ner nu o hjälper dig i dina tankar om din kompis T vid att tända ett ljus
kram sötaste Malin

I mina gömmor sa...

Gisela: Det hjälpte med ditt ljus. Nu är hon hemma från sjukhuset och under fortsatt behandling! KRAM!