..........................Lämna gärna ett spår när du besöker mig, det gör mig så glad!............................2011/09/20

Adios laktos

Sist jag var hos min läkare ville han att jag skulle testa att äta laktosfritt ett tag. Ok, tänkte jag-det kan jag väl göra men det kommer säkert inte ha någon effekt så det känns onödigt.
 Jag har blivit SÅ BRA! Peppar, peppar ta i trä får jag väl tillägga så att jag inte jinxar det!
Så nu håller jag på och testar laktosfria produkter för att hitta nya favoriter.
Att jag syndade i går och åt en bakelse och efter det tog fel mjölk på gröten på kvällen gjorde att jag än mer märkte att laktos inte fungerar med magen.

Ni som har koll, vilka produkter är godast?

I dag har det varit en lång dag, tandläkarbesök (efter att ha blivit skallad över haka och tänder-av misstag får jag väl lägga till) Sedan en massa telefonsamtal, jobba och sedan direkt till gympan med K.

Så nu ska jag med gott samvete slappa resten av kvällen!

Kram Malin

5 kommentarer:

FruNeroLindström sa...

Tycker de mesta laktosfria smakar som vanligt. Jag brukar köra på valios yoghurt och lite olika på mjölk och så. Förrföredrog jag havrymjölken. Men tror jag fördruckit mig på den.
Testa dig fram är väl det bästa tipset, jag kan tex ätaav vanliga produkter i mat (när det blivit uppvärmt). Även glass och vispad grädde funkar i små doser. Man får lära sig den hårda vägen genom att testa.
Men skönt att de hittat orsaken nu iallafall kram Malin

Nattmia sa...

Numera finns det ju hur mycket som helst i den laktosfriavärlden och mycket är gott..
Undviker du helt mjölk- och laktosfritt eller du äter det som är låglaktos?? Mer att välja på då det är låglaktos men väldigt mycket helt mjölkfritt oxå..
Alpro soya i både "mjölk" och matlagningsgrädde är bra produkter tex.. Soygurt från Carlshamns mejerier är en god yoggi =)

Du hittar säkert dina favoriter..

Kram Mia

I mina gömmor sa...

Tja, jag vet inte riktigt vad jag tål, låglaktos eller laktosfritt. Blir nog som ni säger att jag får testa mig fram vad jag klarar och inte. Jag blir ju inte jättedålig utan får mkt problem med luft i tarmarna och smärtor.
Tack för tips på olika märken!

Kram Malin

Kicki sa...

Min mellandotter har varit laktosintolerant i ca 5 år och hela familjen äter mest laktosfritt hemma, vi bakar på milda laktosfritt, har milda smörgåsmargarin, Arlas laktosfria mjölk som smaka mest lik den vanliga, lite olika på matlagnings och vispgrädde, steker i milda culinesse, utbudet är oftast bra på de större matkedjorna och hennes mage reagerar direkt om hon får större dos laktos i sig än vad hon är van vid, så det fuskas inte speciellt ofta.

sabina sa...

Jag har varit helt mjölkallergisk sen ja va 10 år gammal. Vilket innebär att trots att de laktosfritt så hjälper inte de... De har vart lite svårt genom åren men börjar bli bra med produkter nu. Några saker ja kan rekomendera är glassen toffefi finns i åttkantiga burkar bland alla andra glassar ( min familj äter gärna hellre den än de vanliga trots att dom tål den ) å frukost har ja aldrig smakat bättre än soygurt de e yougurt på soja av carlshamn ( var alla produkter är riktigt goda )

De finns hur mycket som helst där ute å de blir hela tiden bättre.

Ett sista tips beroende på hur känslig eller allergisk du är e och gå till apoteket å hämta en lista på va alla e-produkter i alla saker man köper betyder för vissa dom e mjölk fast de inte står om man inte vet vad den "sifferkoden" betyder..

Hoppas du hittar saker som passar in i din vardag :-)