..........................Lämna gärna ett spår när du besöker mig, det gör mig så glad!............................2012/02/05

Stomi

För er som inte vill läsa om stomi eller sex kommer här en varning. Det är just det jag kommer skriva om nu. Då kan man istället läsa om kakor, eller inredning.


Varför väljer jag då att skriva om något som stomi och sex? Jo för att när det blev bestämt att jag skulle få stomi var det en av funderingarna och när jag pratat med tjejer i min ålder som ska få stomi är det just det som är en av de saker som man oroar sig för. Kommer jag känna mig fräsch och attraktiv igen? Kan man ha sex fast man har stomi? Kommer killar att tycka att jag är äcklig? Om jag drabbas av bakfall som stomisköterskan pratade om, hur fungerar det då?
När man googlar på stomi och sex fick jag upp några träffar som var mindre trevliga. Dels en där någon i stort sett förklarade hur vidrigt denne skulle tycka det skulle vara att ha sex med en stomiopererad och en som efterlyste bilder… Inte någon som verkligen var opererad som sa att ”Ja det fungerar och det är precis som innan, med bakfall och allt.”

Så nu säger jag det: ”Ja det fungerar och det är precis som innan, med bakfall och allt.” Så kan du som väntar på din stomi i alla fall släppa det och veta att det finns hopp!
Syns inte alls att jag har stomi.

Hej hopp!
Nu ska jag köpa en mascara och knästrumpor!

3 kommentarer:

Gabriella sa...

då jag var liten fick min farmor stomi och du kan gissa att vi tyckte det var spännande, vi slogs om att vara med och titta då hon bör påse=) ni har nog mycket bättre grejer idag men kan förstå att det är mycket som snurrar i huvudet innan man vet hur det kommer bli. ha dfet nu så bra!
Kram Gabriella

Lilla K sa...

Du är fantastiks Malin och bra gjort att berätta om detta kan nog vara ett känsligt ämne.
Kramar kattis

I mina gömmor sa...

Gabriella, ja det var det-många tankar men även en stor lättnad över att slippa sjukdomen! Finns hur mkt olika hjälpmedel som helst och de har utvecklats mkt de sista åren så det är "enklare" idag än förr!

Lilla K: Tack! <3 Ja det är viktigt med motpoler till det negativa! Kram