..........................Lämna gärna ett spår när du besöker mig, det gör mig så glad!............................



2012/07/20

Piroger med tacoköttfärs.

Hej
Just nu lever vi i ett mindre kaos. Vi klättrar ned från övervåningen genom balkongen och ned på en brant, brant stege! Vardagsrummet är täckt med plast så vi vistas mest i köket...  I ett hörn ligger Kajsas viktigaste leksaker, på köksbordet dator och telefoner och mitt i detta saftas det och lagas mat.

I dag har jag, och antagligen rätt många andra som följer Ernst, gjort svartavinbärsbladssaft. Den ska dra i 5 dygn och sedan ska det bli spännande att provsmaka.

Känner ni som jag att det är svårt att komma på vad man ska laga för mat på semestern? Helt plötslig ska man laga två mål om dagen och till slut blir man trött på både de vanliga rätterna och på att laga mat.

I dag gjorde jag köttfärspiroger, har inte gjort det på två år så det var på tiden!
Gott och dessutom enkelt att fixa som picknickmat!

Piroger med tacoköttfärs
4 st stora piroger
(eller flera mindre om man känner för det)

2 dl ljummet vatten
1/2 paket jäst
ca. 7 dl mjöl
1 msk olja
2 krm salt
1 ägg
500 g köttfärs
1 påse tacokrydda

Smula jästen i en bunke.
Häll på vattnet, salt och olja.
Rör tills jästen löst sig.
Tillsätt mjölet i omgångar, kör den tills den är smidig och inte för kletig.
Jäs under duk i 30 minuter.

Stek färsen och blanda i kryddan och vatten. Låt puttra medans du gör pirogerna.
Sätt ugenen på 225 grader.

När degen jäst färdigt arbeta ihop den och dela i fyra bitar. Kavla ut till stora rundlar, lägg på köttfärs och rejält med ost i en sträng mitt på rudeln. Nyp ihop till ett knyte mitt på.
Pensla med uppvispat ägg.

Grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter.

Som tillbehör har vi tacosås, turkisk joghurt, fetaost och grönsaker.

Kram M

2 kommentarer:

Photo by Maria sa...

Vardagsmat överhuvudtaget är tråkigt att komma på och laga =( Men piroger är gott =) Det var längesedan jag gjorde det.. Din pirog ser smarrig ut..

Kram Mia

I mina gömmor sa...

Testa Mia, det är värt det!
Kram Malin