..........................Lämna gärna ett spår när du besöker mig, det gör mig så glad!............................



2011/08/11

Oh la la...vilken plommonmarmelad!

Plommonträdets grenar dignar av frukt och de mognar nästan samtidigt allihop. En plommonmarmelad är enkelt att göra och ett bra sätt att ta tillvara trädgårdens skatter.

Gott med brieost och kex.

Just den här sorten är en kombination av olika sorters
 marmelader så jag kan med gott samvete döpa den till:

Malins marmelad
1.5 kg plommon
1/2 dl vatten
1.5 kg strösocker
saften av en citron
saften av en halv lime

3 1/2 tsk fruktpektinpulver,
 (finns på påse och heter Melatin.)
1/2 dl socker

Skölj plommonen, dela och ta ut kärnan.
Lägg i en stor gryta tillsammans med 1/2 dl vatten. Koka med locket på i 15 minuter.
 Rör om då och då, annars kan det bränna fast.
Häll i sockret och citron/limesaften. Koka kraftigt i ytterligare 7 minuter, rör om hela tiden.
Ta bort kastrullen från plattan och rör ihop 1/2 dl socker med melatinet.
 Rör ned i grytan och koka i två minuter.
Ta bort allt skum.
Håll upp i rena, varma glasburkar.

------------------------

Kram Malin



3 kommentarer:

Susanne sa...

Hej
Så gott....känner smaken i munnen ;)) Här hänger grenarna nästan i marken, ska kanske ta och testa din marmelad....är lite dålig på att använda just plommonen ;))
kram susanne

I mina gömmor sa...

Gör det! Finns mumsiga plommonkakor med om du vill göra av med frukten!

Kram

Hildas hem - Sofia sa...

Kul att du gjort marmelad. Det ska jag också göra snart. Det är verkligen gott och så är det ju en perfekt gå-bort-present :)

Jag önskar dig en härlig dag!
Kram Sofia