..........................Lämna gärna ett spår när du besöker mig, det gör mig så glad!............................2011/10/03

Hjälplös

Fick en tid på kirurgmottagningen idag men blev inte mycket klokare. Det kan vara en inflammation, dvs att det är crohns istället för ulcerös kolit. Det kan även vara en reaktion som kan uppkomma efter flera år som stomiopererad, tarmen är inte i sin naturliga miljö (dvs i kroppen) och blir då svullen, spricker och blöder.
Läkaren skulle beställa hem min journal från Östra och sedan ta ett beslut om hur vi ska fortsätta. På min fråga hur länge det skulle ta fick jag veta att det kan ta några veckor...och jag skulle tydligen bara bita ihop och härda ut med smärtan.

Jag tycker att läkare ska ha medkänsla. Gärna raka rör men med förståelse om patientens situation.
Sjuksköterskan som var med var supergullig och förstående och sa att jag fick ringa om det blev värre, tur att det finns änglar utan vingar!

Nu ska jag titta på en romantisk film och äta något gott.

Kram

4 kommentarer:

Gisela Testmann sa...

vad ska man säga malin - "veckor" tsss........är dom riktigt kloka?.........

näh du får la härda ut (?) - det samma får jag göra här - jag är så förvirrad att jag börjar bli orolig - på riktigt - glömmer allt - från ene ögonblick till andra - kan stirra på saker jag har gjort förr o inte komma ihåg hur det var jag gjorde........jag blir uppriktigt ledsen - men nu ska jag skaka av mig skiten - fick precis en bok i brevlådan - längtar till jag kan läsa den
kram kära vän och låt oss hålla humöret

Eva i Skoftebyn sa...

Tänker på dig, Malin. Du har gått igenom så mycket... det borde verkligen vara nog nu. Skickar dig 1000 styrkekramar!

Eva

Anneli sa...

Lilla vän!

Tänker på dig när du nu har det så jobbigt.
Det borde ju gå att göra något åt med en gång.
En sån här "sak" måste ju vara akut om något!!!

Stå på dig och ge dig inte ,du har rätt till vård!

Stor styrkekram,
Anneli.

I mina gömmor sa...

Gisela: Har du inte fått ngn avlastning än? Inte bra när kroppen blir så stressad att du inte minns! Håller tummarna för dig och hoppas att dagen ger goda besked!
Kram!

Eva: <3 Tack!

Anneli: Ja man tycker att man borde få hjälp snabbt men tyvärr är det nog så att alla nedskärningar gör att de inte hinner. För mig handlade det mkt om läkarens attityd, han verkade inte sympatisk och förstående alls.
Kram